اهمیت نگهداری صحیح از تجهیزات دندانپزشکی
درباره نکات ساده تعمیر، ضد عفونی و نگهداری تجهیزات دندانپزشکی بیشتر بدانید. بدانید که چرا نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی به صورت صحیح و اصولی بسیار مهم است.
بیایید این را بپذیریم: مدیریت یک مطب دندانپزشکی و کارهای لازم برای تعمیر تجهیزات دندانپزشکی به دلیل مقدار تجهیزاتی که باید به طور روزمره تمیز، ضد عفونی و نگهداری شوند، وقت گیر است. این تعمیر و تعویض تجهیزات دندانپزشکی باید به موقع انجام شود تا از ایمنی بیمار و کارکنان اطمینان حاصل شود.
چک لیست تعمیر و نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی ابزاری عالی برای اطمینان از انجام کارهای اساسی است. انجام تعمیر و نگهداری منظم تجهیزات دندانپزشکی به عملکرد نرم و مطمئن آن کمک میکند و خطر عملکرد نامناسب یا آسیب دیدن را به حداقل میرساند. همچنین میتواند عمر ابزار و تجهیزات شما را افزایش دهد و در هزینه شما صرفه جویی کند.
چک لیست نگهداری صحیح و اصولی از ابزار های دندانپزشکی
بسته به ماهیت عمل و تجهیزات موجود، نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی باید هر روز، هفتگی، ماهانه، دو بار در سال یا سالانه انجام شود. روغن کاری و اتوکلاو سازی وسایلی از قبیل هندپیس ها، زاویه های پیشگیری غیر قابل استفاده و ضد زنگ، مخروط های بینی و البته تجهیزات جراحی باید بطور منظم در طول روز انجام شود.
هیچ چیز مهمتر از سلامتی نیست و هیچ بهانه ای برای خرابی تجهیزات وجود ندارد. تعمیر و نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی و تعمیر مناسب باید در اولویت بالایی برای هر متخصص پزشکی باشد. خرید تجهیزات دندانپزشکی نیز بسیار میتواند هزینه بر باشد، بنابراین نگهداری صحیح از تجهیزات دندانپزشکی از اهمیت بسیار زیادی برخور دار است.
این لیست آسان است و شامل کارهای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه است که به شما کمک میکند تا از تجهیزات دندانپزشکی خود نگهداری کنید:
نکات روزانه برای نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی:
- عملکرد صندلی را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ صدای عجیب، نشت هوا و آب وجود ندارد. هرگونه نقص جزئی را قبل از اینکه خطای قابل توجه و حیاتی تری پیدا کنید، را برطرف کنید.
- اگر از ماده شیمیایی برای از بین بردن Biofilm (یعنی ICX) در خط هندپیس خود استفاده نمیکنید، خطوط هندپیس و خطوط هوا / آب را خشک کنید.
- هندپیس ها را تمیز، روان و استریل کنید.
- ظروف خطرناک و عفونی / ظروف تیز را بررسی کرده و در صورت لزوم جایگزین کنید.
- تجهیزات جراحی را بعد از هر بیمار ضد عفونی کنید
- بعد از هر بیمار ایستگاه کاری را ضد عفونی کنید. هرگز تجهیزات دندانپزشکی را مستقیماً اسپری نکنید، همیشه پارچه را اسپری کرده و سپس تجهیزات را پاک کنید.
- در پایان هر روز یک دستگاه مکش را از طریق انفجار بزاق و لوله HVE استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که مایع تمیز کننده از طریق خطوط پالس میشود، (به عنوان مثال (SE & HVE) محلول تمیز کننده را داخل و خارج کنید تا خالی شود.)
- فیلترهای تجهیزات دندانپزشکی خود را تمیز کنید.
- تمیز کننده اولتراسونیک را پس از هر روز تخلیه و پاک کنید.
- اول صبح و در حالی که دستگاه ضدعفونی سرد است، بر روی دستگاه ضدعفونی کننده خود آزمایش کنید. (اگر دستگاه ضدعفونی کننده شما دارای یک ردیاب نشت هوا داخلی است، این آزمایش فقط باید هفتگی انجام شود)
- بعد از آزمایش خلا uum، یک چرخه آزمون را با یک فرآیند چالش دستگاه (PCD) اجرا کنید.
مطلب پیشنهادی: نحوه کار دستگاه اپکس لوکیتور دندانپزشکی
نکات هفتگی نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی:
- در صورت لزوم حلقه های O را روی صندلی و هندپیس های دندان، بررسی، روغن کاری یا جایگزین کنید.
- فضای داخلی و خارجی ضدعفونی کننده ها، از جمله مخزن را تمیز کنید. سوپاپ اطمینان اتوکلاو را با کشیدن حلقه با پنس بررسی کنید (باید به عقب برگردد).
- واشرهای روی هندپیس را بررسی و تعویض کنید
- فیلترهای ضدعفونی کننده را بررسی کرده و آزمایش اسپور را انجام دهید.
- در صورت وجود، جدا کننده آمالگام را بررسی کنید.
- بازتابنده های نور و محافظ های لنز را تمیز کنید (ابتدا مطمئن شوید که بازتابنده ها خنک هستند).
- قفسه های پردازنده را طبق دستورالعمل های سازنده تمیز کنید.
- محفظه جوش تمیز کننده آب را تمیز کنید.
- مهر و موم درب و سطحی را که مهر و موم درب بر روی دستگاه ضدعفونی کننده شما قرار دارد تمیز کنید
- فیلترهای واحد مکش را تمیز و روان کنید.
نکات ماهانه نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی:
- سیستم های نیتروژن و واحد های اکسیژن اضطراری را بررسی کنید تا از عملکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل کنید.
- مناطقی را که از دید بیمار قابل مشاهده هستند تمیز کنید.
- طبق توصیه های سازنده، تمیزکاری طولانی مدت پردازنده اشعه X را انجام دهید.
- تجهیزات احیا emergency اضطراری را بررسی کنید.
- فیلترهای هوا و آب را در جعبه های اتصال بررسی کنید.
- صفحه های اشعه ایکس Pan یا Ceph را با تمیز کننده صفحه تمیز کنید.
- با استفاده از PPE مقاوم در برابر حرارت، دریچه اطمینان ضدعفونی کننده را تحت فشار قرار داده و درب ضدعفونی کننده را بررسی کنید.
- اتصالات را در چراغ های فعال، لولاهای درب ضدعفونی کننده، دکمه های سرنگ هوا / آب و سایر موارد مشابه را روان کنید.
نکات سالانه نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی:
- واشر درب ضدعفونی کننده و مهر و موم کاست را تغییر دهید.
- روغن کمپرسور (در صورت روغن کاری شده) را عوض کنید.
- سیم های برق را برای تمام تجهیزات الکترونیکی اطراف دفتر بررسی کنید و هر کدام از فرسوده یا فرسوده را تعویض کنید.
- آزمایش یک عملکرد صحیح ضدعفونی کننده شما هر 12 ماه یکبار لازم است
- صندلی های دندانپزشکی و سایر تجهیزات خود را با سرویس دهنده خود دریافت کنید.
- از کپسول های آتش نشانی، هشدار دهنده های دود و همچنین سیستم های روشنایی اضطراری توسط پیمانکار واجد شرایط استفاده کنید و برای اطمینان از اینکه در استانداردهای عملیاتی است، تست انطباق با تجهیزات اشعه ایکس را انجام دهید. این مورد هر سه سال یکبار لازم است.
- از کپسول های آتش نشانی بازرسی کنید.
سخن پایانی
تجهیزات دندانپزشکی، یک سرمایه گذاری مالی بسیار بزرگ است و اگر مشکلی پیش بیاید، تعمیرات یا جایگزینی آن ها میتواند هزینه بر باشد. بسیاری از تجهیزات دندانپزشکی از قسمت های کوچک تشکیل شده اند که کارهای داخلی پیچیده و حساسی را ایجاد میکنند و میتوانند در اثر افزایش سن و استفاده مداوم آسیب ببینند.
برخی از تجهیزات دندانپزشکی مانند یونیت دندانپزشکی، جرمگیر دندانپزشکی، اتوکلاو دندانپزشکی، رادیوگرافی دندانپزشکی و ….. از اهمیت و حساسیت بسیار زیادی برخوردار هستند و باید به صورت دقیق و اساسی از آن ها نگهداری کرد.
تجهیزات معیوب خطری بالقوه را برای بیمار و پزشک به همراه دارد. به همین دلیل، اگر به پروتکل های نگهداری سازنده عمل نکنید و نگهداری از تجهیزات دندانپزشکی را جدی نگیرید، میتوانید بیماران خود را به طور ناخواسته در معرض خطر قرار دهید.