فیلتر بر اساس قیمت

دسته های محصولات

برند های محصولات

دستگاه جرم گیری دندان پزشکی

 

جرم گیر دندانپزشکی یک دستگاه مفید و کارآمد است که به دندانپزشکان به شمار می آید تا انواع جرم های دندانی را به صورت دقیق و کامل برطرف سازند این دستگاه معمولاً با نام های دیگری مانند  دستگاه جرم گیری دندان  یا  دستگاه جرم گیر دندان  شناخته می شود و برای پاک کردن جرم هایی که با ابزارهای دندانپزشکی قابل دسترسی نیستند، بسیار مفید است. قیمت دستگاه جرم گیری دندان نیز بستگی به کیفیت ، برند سازنده و قابلیت های آن دارد، که در فروشگاه جهان دنتال می توانید این دستگاه را با بهترین قیمت ممکن با اقساط بلند مدت خرید کنید. در ادامه به توضیحاتی درباره این دستگاه و نکات مهم قبل از خرید آن خواهیم پرداخت

دستگاه جرم گیری دندان پزشکی انواع آن

دستگاه جرمگیر با هدف از بین بردن پلاک‌ها و جرم دندان طراحی شده است که بر اساس امواج فراصوت کار می‌کند. این دستگاه دارای یک هندپیس است که بر روی آن یک قلم نصب می‌گردد. نوک این قلم دارای محدوده فرکانسی 25 تا 30 کیلو هرتز می‌باشد.
به طور کلی دستگاه جرمگیر دندانپزشکی از نظر نحوه اتصال به دو دسته پرتابل و داخل یونیتی تقسیم می‌شود. همچنین از نظر سیستم ارتعاش در سه دسته جرمگیر اولتراسونیک القایی، اولتراسونیک هوایی و اولتراسونیک پیزوالکتریک قرار می‌گیرد.

دستگاه جرم گیری دندان پزشکی اولتراسونیک القایی

در این دستگاه، لرزش توسط سیستم داخلی قلم صورت می‌گیرد. به این گونه که سیستم داخلی قلم از سیم پیچ و ورقه‌هایی تشکیل شده است. ابتدا ولتاژی به دو سر سیم وارد شده و باعث ایجاد میدان مغناطیسی در آن می‌شود.
سپس این نوسان موجب ایجاد نوسان در تیغه‌ها و یا ورقه‌ها شده و در نهایت به نوک هندپیس منتقل می‌شود. از مزایای این دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای قدرت اثرگذاری بسیار بالا می‌باشد.
  • آسیب به دندان و خونریزی را کاهش می‌دهد.
  • خطوط لثه را پاک می‌کند.
  • سطح دندان را صیقلی می‌کند.
  • برای جرم‌گیری دندان کامپوزیت، لمینت و ایمپلنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • سرعت کار و درمان را افزایش می‌دهد.
  • مقرون به صرفه است.
  • دستگاه اولتراسونیک هوایی

لرزش در این دستگاه از طریق، هوای فشرده صورت می‌گیرد. به این صورت که هوای فشرده موجب ایجاد ارتعاش شده و سپس به وسیله محور مرکزی توخالی که آب در آن جریان دارد، این ارتعاش به نوک قلم منتقل می‌شود. این دستگاه از نوع پرتابل بوده و از قیمت پایینی برخوردار است. همچنین از دیگر ویژگی‌های این دستگاه می‌توان به تولید گرمای حداقل اشاره کرد. تنها عیبی که این دستگاه دارد، تولید صدای زیاد می‌باشد.

دستگاه جرم گیری دندان پزشکی اولتراسونیک پیزوالکتریک

لرزش این دستگاه به وسیله نیروی مکانیکی که توسط ورود نیروی الکتریکی به کریستال‌های پیزوالکتریک از جمله کوارتز وارد شده، به وجود می‌آید. در این دستگاه لرزش تنها به صورت عمودی اتفاق می‌افتد.
دقت شود لرزش به صورت افقی موجب خونریزی در هنگام برداشتن جرم زیر لثه می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود از این نوع دستگاه برای جرمگیری پلاک‌های زیر لثه استفاده شود. این دستگاه سبک بوده و صدای کمی تولید می‌کند. همچنین دارای معایبی مانند تولید گرما و برخورداری از قیمت بالا می‌باشد.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه جرمگیری دندان

برای اینکه هنگام خرید جرمگیر دندانپزشکی انتخاب درستی داشته باشید، بهتر است اجزای آن را بشناسید. دستگاه جرمگیر از اجزای مختلفی همچون بدنه دستگاه، هندپیس، سیستم آب، پدال پایی، شیر برقی و شلنگ آب تشکیل شده است.

بدنه دستگاه

بدنه دستگاه خود دارای قسمت های مختلف برد الکترونیکی، کلیدهای کنترل جریان آب و هوا، پیچ تنظیم توان خروجی، پیچ تنظیم شدت آب و کلید روشن و خاموش می‌باشد.

هندپیس

هندپیس توسط کابلی به بدنه دستگاه متصل است. سر هندپیس دارای قسمتی برای اتصال قلم می‌باشد. به طور کلی سر قلم به صورت گرد و منحنی طراحی شده است که به پاک کردن جرم بیشتری از روی دندان کمک می‌کند.

سیستم آب

ارتعاش موجب گرم شدن دستگاه می‌شود. به همین دلیل یک ورودی آب برای هندپیس تعبیه شده است که در داخل آن موجب خنک شدن هسته می‌شود. در نهایت این آب از طریق یک روزنه کوچک به سر قلم منتقل شده و به علت وجود لرزش به صورت اسپری خارج می‌گردد.

پدال پایی

پدال پایی به بدنه دستگاه متصل بوده و برای فعال کردن هندپیس به کار می‌رود.

شیر برقی

شیر برقی برای قطع و وصل کرن جریان آب طراحی شده که توسط فرمان ارسالی از کاربر توسط فشار پدال پا صورت می‌گیرد.

شیلنگ آب

برای تامین آب مورد نیاز دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مشکلات و خرابی‌های رایج جرم گیر دندانپزشکی

  • اگر دستگاه روشن نشد، ابتدافیوز اصلی دستگاه و کابل برق را بررسی کرده و سپس پاور تغذیه دستگاه را بررسی نمایید.
  • در صورت چکه کردن آب از سر هندپیس، فنر واقع در پشت پیستون شیر برقی را کمی باز کنید.
  • اگر آب در سر هندپیس وجود نداشت، ابتدا از متصل بودن آب در ورودی دستگاه مطمئن شده و سپس شیر برقی را بررسی نمایید تا از مسیر خروجی شیر برق تا سر هندپیس مسدودی وجود نداشته باشد.
  • اگر آب در دستگاه وجود داشت ولی ارتعاش نبود، بعد از اطمینان از قطع نبودن سیم در مسیر دستگاه تا هندپیس، برد الکترونیکی دستگاه را بررسی کرده و از سالم بودن ترانزیستور اطمینان حاصل شود.
  • در صورت روشن شدن دستگاه و نبود لرزش و آب، به بررسی پدال پایی بپردازید. زیرا درون پدال پایی یک میکروسوئیچ وجود دارد که باید آن را تست کنیم.
  • اگر قدرت ارتعاش دستگاه تنظیم نشود، پتانسیومتر تنظیم قدرت ارتعاش ایراد دارد.

نگهداری از دستگاه جرمگیری دندان

  • با آچار مخصوص سری دستگاه را تا آخرین گام محکم کنید. (از دست استفاده نکنید)
  • از آب با سختی کم در سیستم آب دستگاه استفاده کنید تا مسیر آن رسوب نگیرد. توصیه می‌شود از آب مقطر بهره گرفته شود.
  • برای تامین فشار آب مورد نیاز، توصیه می‌شود منبع آب حداقل 80 سانتی‌متر بالاتر از دستگاه قرار گیرد.
  • از تراز بودن دستگاه جرمگیر مطمئن شوید.
  • در قسمت ورودی آب از فیلتر استفاده کنید تا رسوب به مسیر آن وارد نشود و از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود.

3 نکته مهم هنگام خرید دستگاه جرم گیری دندان پزشکی

هندپیس جدا شدنی و دوتیکه نسبت به هندپیس‌های یک تیکه آسان‌تر مورد تعمیر قرار می‌گیرد. همچنین این نوع هندپیس قابلیت اتوکلاو شدن دارد.
توصیه می‌شود از جرمگیر پیزونی با سر هندپیسس پیچی خریداری شود زیرا از سر سوکتی بسیار بهتر می‌باشد.
خدمات پس از فروش و گارانتی از مهم‌ترین نکاتی است که در هنگام خرید باید به آن دقت شود.

خرید و قیمت دستگاه جرم گیری دندان پزشکی

دستگاه جرمگیر از جمله تجهیزات دندانپزشکی است که برای رفع جرم و پلاک دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه دارای انواع مختلفی بوده که هرکدام ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. در این محتوا سعی کردیم نکات مهم قبل از خرید جرمگیر دندانپزشکی را به شما توضیح دهیم.